Vastenbegeleiding

Gedurende mijn studie en ook na het afstuderen heb ik gewerkt bij de Voor- en Najaars vasten kuren van Florentine van Vollenhoven, mijn Natuurgeneeskunde docente op de Academie voor Natuurgeneeswijzen te Meppel. Met veel plezier en passie heb ik deze vasten weken mogen begeleiden. Het was een voorrecht om mensen zo te zien transformeren.

Het begeleiden van deze kuren houdt in; allereerst een intake gesprek met de cliënt, dan een behandelplan maken, welk soort dieet past bij deze persoon? Bijvb. sapvasten (streng), rijstvasten (mild) of zuur-base dieet (licht).

Werkzaamheden waren, de sappen voorbereiden, massages gericht op de spijsvertering, kruiden baden geven afgestemd op de behoefte van de persoon of karwendel om te ontgiften. Voetreflexbehandeling om de spijsvertering te bevorderen, pakkingen geven om te ontgiften (bijvb. algen) of voor de spieren (leem).

Leverpakkingen tussen de middag, heerlijk ingepakt met een warme kruik op de leverzone of een warme verse hooipakking. Ook werden er koude beenpakkingen gegeven op spataderen.

Er werden verschillende kruidenthees ingezet voor de organen en ter bevordering van het reinigingsproces.

Er was een mogelijkheid om een hoge darmspoeling te ondergaan en we gaven klysma's om ook het laatste beetje uit de darmen op te schonen.

Er is ook altijd een sauna aanwezig om de afvalstoffen goed af te kunnen voeren en er worden wisselbaden en wissel douches gegeven. Hydrotherapie van Kneipp werkt heel erg goed op de doorbloeding van het lichaam. Florentine is Kneippbademeisterin.

Ook werd er ‘s ochtends yoga gegeven of een heerlijke ochtendwandeling gemaakt.

Iedere dag was er de mogelijkheid om aan te geven waar je zat in het proces, zodat we de juiste ondersteuning konden bieden.

Er werd veel uitgelegd over de spijsvertering en het vasten.

Toen wij onze prachtige 2 kinderen kregen ben ik met het begeleiden van deze intensieve weken gestopt.

Maar sinds een aantal jaren begeleid ik bij Athanor te Exel de groene weken van Christine Michon (yoga docente uit Enschede). Daar geef ik helende massages/ voetreflexbehandelingen en groene algenpakkingen om de mensen te helpen in het ontgiftingsproces. Ook hier krijg ik enorm veel voldoening van.

Bij een vasten kuur komt u in een heerlijke sfeer terecht in een prachtige omgeving waar u uw lichaam en geest weer kunt opfrissen en helemaal kunt bijkomen van de dagelijkse beslommeringen.

Mocht u interesse hebben in een vastenkuur dan hoor ik het graag en zal ik de mogelijkheden met u bespreken.

Terug naar overzicht

Voor meer informatie of het maken van een afspraak

Klik hier