Orthomoleculaire voeding

”Ortho” betekent recht of gezond. Binnen de orthomoleculaire therapie worden de moleculen in ons lichaam op een natuurlijke manier ondersteund. In de natuur zie je dat alles geordend is volgens geometrische vormen; zo ook in ons lichaam en onze cellen. Het natuurlijke herstelvermogen van ons lichaam is fenomenaal.

Optimaal functioneren

Om optimaal te kunnen functioneren hebben ons lichaam en onze cellen de juiste voeding en balans van in- en ontspanning nodig. Soms ontbreekt de juiste voeding en balans en voelen we ons niet lekker in ons vel zitten. We ervaren vermoeidheid, emotionele klachten, darmklachten of een hormonale disbalans. Ik ga op zoek naar de onderliggende disbalans en ondersteun cliënten bij het opnieuw ervaren van hun eigen natuurlijke kracht en herstelvermogen.

Ondersteunen van het herstelproces

Vanuit de orthomoleculaire therapie worden aangepaste voeding, voedingssupplementen en/of kruiden geadviseerd om het herstelproces te ondersteunen. Afhankelijk van de achterliggende oorzaak wordt het herstel van de darmen, hormonen of bijvoorbeeld neurotransmitters ondersteund. Het functioneren van onze cellen, darmen, organen, hormonen en andere lichaamsprocessen is afhankelijk van voldoende nutriënten zoals vitaminen, mineralen en aminozuren.

Terug naar overzicht

Voor meer informatie of het maken van een afspraak

Klik hier